Gisteravond, na een rondje hardlopen, heb ik de televisie app aangeklikt op de roze iPad van mijn dochter. Op dat moment zag ik een Hollands landschap voorbij komen. Dit trok mijn aandacht; de spanning in mijn lijf werd direct laag. Sinds #blijfthuis rolde ik in het mooiste televisieprogramma tot dusver! Misschien is het de haptonoom of filosoof in mij, maar in Floortje Blijft Hier weten Floortje Dessing, haar programmamakers en haar gasten op gevoelsniveau betekenis te geven aan de situatie waarin we ons bevinden.

Onderstaand beschrijf ik mijn eigen ervaring over slechts een paar thema’s die in de uitzending naar voren komen.

Impact van omgeving op gevoel

Nu de omgeving zo anders is dan ik gewend ben, merk ik duidelijk hoe het mijn eigen gevoel beïnvloed. Ik woon in Assendorp (Zwolle). Dat is dichtbij het drukke centrum. Ik houd van de dynamiek van de stad waarbij alles dichtbij is. Anderzijds, nu er weinig mensen zijn in de straten, geniet ik ook van de rust die er heerst. In mijn rondje hardlopen door het park heb ik nu soms het gevoel dat ik buitenaf woon. Heerlijk!

Het bijzondere is ook nabij

Ik heb in mijn jeugd een aantal (verre) reizen gemaakt. Vakanties, al voor zover ik mijn kan herinneringen, zijn geluksmomenten die mij altijd bijblijven. Ik heb ook een aantal jaren in mijn leven naar vakanties toegeleefd. Nu ik al een aantal weken niet meer met de trein reis, mijn kinderen niet naar de opvang en school breng en niet meer naar de voetbal of Padel Zwolle kan gaan, ervaar ik ook dat thuis nog leuker is dan het al was. Ik word er creatief van!

Verhalen over thuis

Aan mijn cliënten of studenten vertel ik regelmatig wat ik meemaak thuis. Alles wat thuis is, is de belangrijkste basis die er kan zijn. Afgelopen weekend had ik zin in een feestje. Met de hulp van Yara en sabotage van Ole heb ik een partytent in onze tuin opgezet. Aan het einde van de middag heb ik de vuurkorf aangezet en hebben we met een hapje, drankje en Nederlandse muziek een feestje met het hele gezin gehad. Memorabel!

Heb je niets te doen dit weekend, kijk dan zeker bovenstaande uitzending. Echt een aanrader! En als je het gekeken hebt, wat haal jij eruit?