Man, student Windesheim: depressie

”Toen ik merkte dat ik voor de zoveelste keer terugviel in een depressie besloot ik om dit niet langer voor mezelf te houden. Ik raapte al mijn moed bij elkaar en vertelde mijn ouders hoe ik me voelde. Wij zijn vervolgens gaan zoeken naar hulp en ik ben toen hier, bij Jesper, terecht gekomen. De manier waarop Jesper mij dingen uitlegde en liet voelen hebben mij in het dagelijkse leven geholpen om stap voor stap weer de oude, vrolijke ik te worden. Bij deze wil ik Jesper daar heel veel voor bedanken.”

Vrouw, Journalist: omgaan met gevoelens, emoties & grenzen

“Op de een of andere manier leek ik alle dingen te doen die ik leuk vond, maar had ik niet het gevoel dat ik leefde en gelukkig was. Mijn hoofd werkte prima, maar in mijn lijf leek het niet te stromen. Ik had toch veel vrienden, leuk werk en een lieve familie? Voor de buitenwereld was er niets mis, maar ik zat vast. Alleen al de keuze om bij Jesper binnen te stappen en dit verder uit te zoeken maakte dat ik in tranen uitbarstte.

Ik heb niet hoeven graven in mijn verleden of dat van mijn ouders. Ik heb weer leren voelen door oefeningen. Ik kan weer huilen en boos worden, zonder dat ik dat met mijn eigen filter van veroordeling afrem. Het gaat om dit moment. Ik heb geleerd weer te voelen en dat maakt me zo ontzettend sterk. Ik weet wat ik voel en nodig heb, dat pakt niemand me meer af en maakt me onverwoestbaar. Ik ben alleen op reis gegaan en nu ik al maanden onderweg ben voel dagelijks een wereld van verschil. Ik weet nu wanneer ik ergens langer wil blijven en wanneer het niet goed voelt en ik wil vertrekken. Als dat niet direct kan, dan deal ik met dat wat het is en probeer ik er zo goed mogelijk doorheen te komen. Dat maakt dat ik me ontzettend krachtig voel: ik kom er wel doorheen, wat er ook gebeurt. Ik zit veel lekkerder in mijn vel en heb ervaren dat ik alleen mezelf nodig heb om gelukkig te zijn. Dan zijn vrienden en familie nog steeds belangrijk, maar daar ben ik niet afhankelijk van om me goed te voelen.”

Man, 29 jaar, Pedagogisch medewerker: gespannen spieren/stress

“Na een aantal sessies met Jesper weet ik weer dat mijn lichaam niet alleen uit mijn hoofd bestaat en dat het juist mooi is om emoties te kunnen voelen. Door vaker bij mijn gevoel stil te staan lukt het mij nu steeds beter om meer ruimte voor mijzelf te maken en zo beter te kunnen ontspannen.”

Vrouw, 60 jaar: bipolaire stoornis

“Bijna dertig jaar lang wordt door de psychiater verteld dat de zelfmoordgedachten die ik heb nu eenmaal horen bij de bipolaire kwetsbaarheid. Ik moest maar accepteren dat het is wat het is… Een grote meerwaarde van de haptotherapie is voor mij dat ik nu iedere dag wakker wordt zonder zelfmoordgedachten. Verder zijn door haptotherapie de slaapproblemen dusdanig verminderd dat ik zonder medicatie kan. De rust in mijn hoofd is toegenomen. Piekergedachten zijn nu incidenteel gerelateerd aan een onrustige situatie. De leefregel voelen-denken-doen omvat alles. Zo blij ben ik dat ik haptotherapie ben gaan volgen. Jammer dat ik hier niet jaren geleden van wist.”

Vrouw, 27 jaar, Manager: stemmingswisselingen (somberheid, frustratie, boosheid)

“Ik ervaarde mijn dagen als piekerig en onrustig. Pieken in emoties, pieken in doen en laten, pieken in genieten. Pieken in slapen. Kortom: onrust, onvrede, lopen voor anderen en het ontbreken van een gebalanceerd gevoel… Jesper vult de sessies (soms) confronterend, gevoelig, karaktervol, vertrouwd en empathisch in en heeft ervoor gezorgd dat ik weer balans heb kunnen vinden en meer rust heb gekregen.”

Vrouw, 19 jaar, student: zelfverwonding

“Mijn gevoel vond zijn uitweg op een steeds hardere manier. Opgekropt en daardoor duizend keer versterkt kwam alles er in een keer uit. Ik wilde dan alles in elkaar slaan, maar niks gaf genoeg voldoening. Zo boos, zo intens kwaad op alles en niks dat ik uit mijn eigen lichaam wilde vluchten. Door mezelf pijn te doen leek ik die woede weer vrij te kunnen laten… Dat is nu wel anders. Ik ben zo blij dat ik kan voelen. Heerlijk. Om het kleinste dingetje kan ik al emotioneel worden met een daaropvolgend ultiem geluksgevoel. Moet je me nu zien. Rechtop. Trots.”

Vrouw, 38 jaar, werkzaam in het onderwijs: dichter bij gevoel komen

”Respectvol, met humor, warme persoonlijkheid, confronterend op een leuke manier, oefeningen zijn gemakkelijk toe te passen in het dagelijks leven, sluit goed aan bij de hulpvraag.”

Vrouw, 55 jaar, werkzaam in het onderwijs: wens om meer te ontspannen

”Door verschillende oefeningen en gesprekken over het hoe en waarom, heb ik handvatten aangereikt gekregen waarmee ik dichter bij mijzelf kom te staan en daardoor meer kan ontspannen.”

Koppel, Psycholoog en Fysiotherapeut: relatieproblemen

”Wij liepen in onze relatie steeds tegen hetzelfde aan, eindeloze discussies. Wat wij ook probeerde, wij kwamen er niet uit. Na de intake bij Jesper kwam er veel los, maar op een andere manier. Een van ons was er niet zeker van of hij/zij dit probleem echt wilde oplossen. En zoals Jesper terecht zei, je moet er zelf achter staan om in therapie te gaan. Wij hebben even de tijd genomen om er over na te denken en besloten toen dat wij samen naar Haptotherapie zouden gaan. Na iedere sessie komen wij dichter bij elkaar en wordt de sfeer positiever. De sessies zijn leuk, omdat je lichamelijke oefeningen krijgt. Geen woorden, geen discussies, gewoon doen en dat maakt het zo veel makkelijker. Want om je eigen gevoel kun je niet heen! Op naar de volgende sessie!”

Vrouw, 21 jaar, ex-korps mariniers in opleiding: burn-out

”Het is angstig om naar je gevoel te gaan als je een burn-out hebt. Je bent er zo ontzettend ver van verwijderd. Maar het is prachtig als je het verschil uiteindelijk weer ervaart.”

Man, 39 jaar, ICT’er: hyperventilatie aanvallen

”In eerste instantie is haptotherapie ver van mijn bed, maar je leert meer te voelen dan alleen spanningen. Voor mij gaat het over empathie. En ook vertrouwen leren krijgen in je eigen lijf…”

Man, 28 jaar, zelfstandig ondernemer: persoonlijke ontwikkeling

”Het mooie aan de manier van werken in de sessies is dat je het direct kan toepassen. Jesper heeft mij ’tools’ gegeven die – naast eye-openers – ook effectief zijn toe te passen in de praktijk, met zichtbaar en voelbaar resultaat.”

Vrouw, 35 jaar, werkzaam in de zorg: spanningen, vastgelopen op het werk

”Tijdens de behandelingen kwam ik er achter dat ik veel gevoelens had uitgeschakeld. Hier was ik echt verbaasd over; ik was hier namelijk niet bewust van.”

Vrouw, 26 jaar, student en maatschappelijk werkster: stress en spanningsklachten

”In gesprek en in contact in de sessies leerde ik hoe ik dan weer terug kan gaan naar mijn gevoel en het contact kan herstellen. Ik heb dit als erg prettig ervaren, zeker ook omdat ik er mag/mocht zijn zoals ik ben.”

Vrouw, 34 jaar, Subsidieadviseur: betere balans

”Door verschillende inzichtgevende oefeningen en gesprekken over denken, voelen en doen, heb ik handvatten aangereikt gekregen waarmee ik in het dagelijks leven op bepaalde situaties kan reageren om de balans weer terug te vinden en te behouden. Het heeft mij erg geholpen.”

HvA logo

Workshop aan een team communicatie docenten.

”Zinvolle en leuke workshop. Het is praktisch toepasbaar en levert docenten concreet wat op in het lesgeven aan studenten.”