Haptotherapie

Haptotherapie is de therapeutische vorm van de haptonomie. De therapie richt zich op het ontdekken, ervaren en aanleren wat met je met voelen kunt doen in combinatie met je denken en je doen. Het voelen is onder andere concreet te vertalen naar onder andere houding, beweging en interactie.

Bij de therapie gaan we uit van het hebben van contact met mensen: hoe ga je met jezelf en anderen (je omgeving) om? We werken aan de bewustwording van hoe je de dingen doet zoals je ze doet. Dit kun je voelen in je lijf en ervaren in de sessies. Ook oefenen we hoe je op een andere manier met situaties om kunt gaan, zodat je keuzes kunt maken. Deze bewustwording en oefening vindt plaats door middel van gesprekken, aanraakoefeningen (op de behandelbank) en ervaringsoefeningen.

Haptotherapie is zowel geschikt voor persoonlijke ontwikkeling als voor het hebben van klachten op lichamelijk of geestelijk gebied. Eigenlijk kun je bij de haptotherapie terecht voor alles wat te maken heeft met je balans tussen voelen, denken en handelen. Voorbeelden hiervan zijn: ”Ik zit niet lekker in mijn vel!” of ”Ik vind het moeilijk om emoties te tonen aan andere mensen” of ”Ik weet dat ik het kan, maar het lukt mij niet!” Ook voor klachten zoals burn-out en depressie kun je in de praktijk terecht.

 

Infographic haptotherapie

infographic-wat-is-haptotherapie-klein

 

Lijfelijk ervaren en leren omgaan met gevoelens

 

Haptotherapie aanraken zij klein

Haptotherapie aanraken kuit 2 klein

Haptotherapie aanraken bovenlijf klein