Tegenwoordig zijn er genoeg zelfhulpboeken, coaches en andere professionals om verder te komen in je leven. Hieronder geef ik vijf redenen waarom je waarom je bij een haptotherapeut écht verder komt:

1. Een haptotherapeut werkt in het hier-en-nu

Doordat hij of zij je traint in ander gedrag in het moment maak je echt ontwikkeling door. Hoe dingen in het verleden zijn gegaan en hoe ze in de toekomst gaan heb je geen directe invloed op.

2. Door te voelen wat je zegt

Vaak zijn we geneigd om te praten ‘over’. Dit herken je bijvoorbeeld aan het over jezelf praten in de ‘je’ vorm, waardoor je afstand houdt van wat je werkelijk raakt. Een haptotherapeut maakt je bewust van je eigen lijf. Hierdoor leer je voelen wat je zegt, wordt het duidelijker voor jezelf én begrijpen anderen je beter.

3. Eigen beweging in plaats van advies

Je leert je eigen lijf (en dus jezelf!) beter kennen. Hierdoor voel je beter wat de signalen van je lijf zijn en wat je nodig hebt. Je leert te sturen op je eigen intuïtie in plaats van het opvolgen van adviezen van een professional.

4. Nieuwe manier van werken

Op school wordt allerlei kennis aangeboden en worden vaardigheden getraind. En van huis uit krijg je voorbeeldgedrag (van ouders) te zien en normen en waarden mee. Maar nergens leer specifiek jezelf beter kennen en alle voordelen die je daarvan kunt hebben. Bij een haptotherapeut wel!

5. Van hoofd naar lijf

Vandaag de dag werken we al zoveel met ons hoofd. Ben je je bv. bewust van je lijf als je op je smartphone zit? Vaak niet toch! Een haptotherapeut is er in getraind om je uit je hoofd te krijgen.

Het enige wat je nodig hebt is wat nieuwsgierigheid en moed om naar een haptotherapeut toe te gaan.