Het is woensdagavond, zo rond een uurtje of tien. De buik van mijn vriendin groeit behoorlijk de laatste weken. Echt fantastisch om te zien! Ik kijk er op dit moment naar. Ook ben ik heel nieuwsgierig hoe haar buik én onze dochter nu aanvoelt…

Mijn linkerhand leg ik op de buik van mijn vriendin. Het voelt zacht, warm, rond en het beweegt iets. De beweging heeft een duidelijk interval en lijkt te komen door de hartslag van mijn vriendin. Omdat ik ook de kleine goed wil voelen, geef ik (onbewust) druk met mijn vlakke hand. De bewegingen die ik voel zijn minimaal. Ik bedenk mij in een split-second: als mijn dochtertje op haar vader lijkt, houdt ze vast van wat meer ruimte. Dan kan ze vrijer bewegen. Bewust verlaag ik de druk die ik met mijn hand uitoefen. En dan…

Begint de kleine meid fanatiek te bewegen! Ik voel hobbels en bobbels elkaar in een hoog tempo opvolgen! Dit is gaaf! Daarna verplaats ik mijn hand naar de rechterkant van de buik. De kleine volgt mij en gaat op rechtshalf tegen mijn hand beuken. En ja, vervolgens ook naar linkshalf volgt ze mij en begint daar te trappelen. Voor een paar minuten voelde het al als spelen met mijn kleine dochtertje. Ge-wel-dig!

En sorry mama dat we je wakker hebben gehouden. Je buik was voor even onze speelbal.

 

Kleine meid op ontdekkingstocht