Jesper

Mijn naam is Jesper Beunk en ik ben haptotherapeut, topsportbegeleider en ondernemer. Ik heb mijn eigen haptonomie praktijk in het centrum van Zwolle. In mijn praktijk werk ik met cliënten samen aan de verbetering van de balans tussen voelen, denken en doen. Naast het werk vanuit mijn praktijk ben ik ook coach van studenten op hogeschool Windesheim.

Al van jongs af ben ik ondernemend, geïnteresseerd in bewegen en de beweging van mensen. Na mijn universitaire studie Ondernemerschap in Groningen en Kopenhagen heb ik aan verschillende projecten gewerkt in het bedrijfsleven. Ook al was ik succesvol, ik werd niet gelukkig van het werk wat ik deed. Ik liep vast in de manier waarop ik mij in het werk en ook in het dagelijkse leven bewoog: ik kwam vast te zitten in mijn eigen patroon (gedrag) en voelde mij niet blij. Dit met een aantal klachten (zoals vermoeidheid en weinig gevoel voor mij emoties) als gevolg. Er kwam een moment dat ik hier verandering in bracht toen ik in aanraking kwam met de haptonomie. Ik heb destijds mijn baan opgezegd en mijn hart gevolgd. Ik heb een nieuwe opleiding (post-HBO Vakopleiding Haptonomie) gevolgd en ben mijn eigen praktijk gestart. Nu werk ik met mensen samen aan hun persoonlijke (gevoels)ontwikkeling op een actieve en concrete manier. Deze ontwikkeling is wat er (naar mijn mening) werkelijk toe doet en vervolgens je leven positief kan veranderen.

Het mooie aan de haptonomie vind ik het contact met mensen en de praktische toepassing er van in het dagelijkse leven. Door middel van aanraken, oefeningen en gesprek werk ik concreet met mensen samen om hen beter te laten voelen. Hierdoor halen mensen meer uit zichzelf en voelen zich beter.

 

Sport

Ik beleef veel plezier aan sport. Voetballen doe ik mijn hele leven al. Als zestienjarige heb ik stage gelopen bij FC Twente. Nadat er voor mij geen vervolg kwam bij deze profclub heb ik jaren in de top van het amateurvoetbal gespeeld bij Be Quick ’28 in Zwolle (2004-2009) en vervolgens bij FC Lisse (2009-2011) op semi-professionele basis. Ik ben gewend om onder druk te spelen en haal dan het beste in mijzelf naar boven. In mijn loopbaan heb ik met veel goede voetballers samengespeeld. Ook heb ik een groot aantal spelers meegemaakt met erg veel talent, en wat dat betreft een lange professionele carrière hadden moeten hebben. Eén belangrijke reden voor het niet slagen in het profvoetbal is de afwezigheid van de juiste begeleiding. En als talent niet kunnen slagen als professional geldt ook voor talenten binnen alle andere sporten. In mijn praktijk begeleid ik sporters, op een unieke lichamelijke en geestelijke combinatie, vanuit de haptonomie. Zie topsportbegeleiding voor meer informatie.

Tegenwoordig voetbal ik in een lager elftal. Hierdoor heb ik meer tijd over voor mijn dochter Yara en mijn zoon Ole. Naast het voetballen snowboard ik graag (off-piste). Daarnaast speel ik padel en golf ik af en toe.

 

In de media

Naar een Betere Begeleiding van Talenten. Haptonomisch Contact, 2015 (4), 7-8. Link 

 

Contact

Voor afspraken, vragen of wat dan ook mag je altijd contact met mij opnemen.

 

 

04-09-2010: Voetbal: FC Lisse – Excelsior 31: Lisse Jesper Beunk Topklasse 2010 / 2011 Foto: Orange Pictures / WJ Dijkdrent